Skip to content

Voor Organisaties Loopbaancoaching, stresshantering en persoonlijke effectiviteit

Outplacement

Soms moet je afscheid nemen van medewerkers en wil je hen als organisatie professionele ondersteuning aanbieden in het verwerven van nieuw werk. Dan is outplacement een goede keuze.

Outplacement helpt medewerkers leren omgaan met hun baanverlies. Dit legt een goede basis om zelf weer stappen te zetten naar nieuw werk. Uiteraard kan dat niet zonder aandacht te besteden aan hun kwaliteiten en wat hen motiveert in hun werk. Zo ontstaat  een toekomstgerichte blik. Vaardigheden op het gebied van de nieuwste sollicitatie- en netwerktechnieken inclusief een concreet arbeidsmarktaanvalsplan,  versterken hen in de zoektocht naar ander werk.

Het resultaat van een outplacementtraject is, dat het beste uit de medewerker naar boven gehaald is. Dit presenteert hij vervolgens doelgericht richting de arbeidsmarkt. Wij noemen dit ‘arbeidsmarktklaar’. Concreet betekent dit dat de medewerker:

  • weet wat hij te bieden heeft en voor welk probleem hij de oplossing is;
  • in welke functies en bedrijven zijn drijfveren, kennis en kwaliteiten tot zijn recht komen;
  • hoe en waar hij interessante vacatures kan vinden (online zoekstrategieën);
  • welke strategieën ervoor zorgen voor zichtbaarheid in voor hen belangrijke netwerken;
  • hoe hij social media (LinkedIn en Facebook) hiervoor kunt inzetten;
  • wat een overtuigende sollicitatiebrief en pakkend CV is en hoe hij een concreet en aansprekend sollicitatiegesprek voert.

De ervaring leert dat Vitamine Werk zelfs schuchtere medewerkers in beweging krijgt. Gewoon door ‘het vuurtje’ te zoeken bij hen waardoor er nieuwsgierigheid en beweging ontstaat.

Ook nieuwsgierig naar wat Vitamine Werk kan betekenen voor uw outplacementkandidaten?

 Maak een kennismakingsafspraak

 

Laten we kennismaken

Vitamine Werk begrijpt dat je eerst even wil kennismaken, voordat je langskomt. Laat je gegevens achter en we gaan vrijblijvend kennis met elkaar maken. 

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'accepteer cookies'-knop te klikken.