Skip to content

Voor Professionals Loopbaancoaching, stresshantering en persoonlijke effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling

En nou doe ik het wéér..!

Stress, samenwerkingsproblemen, dilemma’s…Ieder mens loopt  op of in  zijn werk tegen dingen aan waar hij of zij moeite mee heeft. Misschien herken je dit wel: je wéét dat je je op een andere manier moet gedragen in bepaalde situaties en toch lukt het je niet je gedrag te veranderen. Je stapt in dezelfde valkuil(en). Dit kunnen situaties zijn in de vorm van:

 • je zelfvertrouwen heeft een deuk(je) opgelopen door omstandigheden, een aandoening en/of stress op het werk;
 • je piekert veel over dilemma’s thuis of op je werk;
 • samenwerken met één of meerdere collega’s loopt niet lekker;
 • je vindt het lastig effectief te communiceren of feedback te geven;
 • je kunt geen “nee” zeggen, legt je lat altijd (te) hoog, waardoor je het moeilijk vindt je grenzen te bepalen op je werk of thuis.

Als je één of meer van deze dingen herkent, dan is het interessant om samen verder te ontdekken wat maakt dat dit gebeurt. En nog interessanter: wat je nodig hebt om met effectief gedrag persoonlijk steviger in je schoenen te staan.

Als coach werk ik niet alleen met reguliere coachingsmethodieken, maar kan daar waar nodig ‘systemisch kijken’ door de inzet van Systemisch Coachen. Dit zijn 1 op 1 opstellingen waarin je gaat kijken en voelen wat er in jouw huidige situatie speelt en is gebeurd. Dit wordt o.a. gerelateerd aan jouw gezin waarin je bent opgegroeid. Vaak worden hierdoor patronen ontdekt die in het hier en nu doorwerken. Door op een diepere bewustzijnslaag aan verandering van belemmerende gedragspatronen te werken, wordt veelal snel inzicht en verandering gerealiseerd.

Een andere methode die ik toepas (geintegreerd in coachingtrajecten of als losse sessies)  is IEMT: Integral Eye Movement Therapy.

Dit is een krachtige methode om chronisch vervelende gevoelens en/of een negatief zelfbeeld te neutraliseren, te verlichten en/of ten positieve te veranderen. Mensen met PTSS-klachten of trauma kunnen ook gebaad zijn bij deze vaak korte, maar krachtige aanpak. Soms is 1 sessie al voldoende, bij complexere situaties zijn meerdere sessie nodig. Een sessie duurt ongeveer 75 minuten. 

Het voordeel van IEMT is dat je er niet bij hoeft te praten of gevoelens exact te benoemen. We werken met oogbewegingen en (on)bewuste, opgeslagen herinneringen in het brein. In de regel is het effect een gevoel van verlichting, meer rust of meer afstand tot je probleem, situatie, negatieve gevoelens of negatieve zelfbeeld. Hierdoor ga je met een vrijer gevoel mijn praktijk weer uit. Het werkt duurzaam door en heeft geen bijwerkingen.   

Naast bovengenoemde interventies werk ik met Thought Field Therapy (TFT): TFT is gebaseerd op klinisch wetenschappelijk onderzoek door Dr. Roger J. Callahan, een bekend klinisch psycholoog in de USA. TFT wordt ook wel energie-psychologie genoemd of ‘accupunctuur zonder naalden’. Voor 23 veel voorkomende psychologische problematieken is er een klopvolgorde waarbij blokkades op meridianen in het lichaam worden opgeheven. Zo stroomt het weer, voel je je verlicht en krijg je jouw flow weer terug. Er wordt alleen geklopt op hoofd, onder arm en sleutelbeen. Door TFT en IEMT te combineren, ontstaat maatwerk voor elk psychologisch probleem. Ook deze techniek is heel client vriendelijk en werkt heel snel. Meer informatie hierover vind je op mijn blog : https://www.vitaminewerk.nl/thought-field-therapy-maakt-mentale-gezondheid-kloppend/

In mijn coaching maak ik je dus bewust van de oorsprong van jouw vraagstuk en geef je inzicht in en handvatten voor wat je kunt veranderen in jouw werk en leven door je er anders bij te voelen, naar te kijken en regie te nemen.

Herken jij (één van) deze dingen en wil je jouw situatie veranderen?  Ik laat je graag ervaren dat je meer kunt dan je denkt!

Aanpak

Samen bespreken wij wat er nodig is om jouw doelen te bereiken. Een paar gesprekken kan al voldoende zijn om je weer die ‘boost’ de goede kant op te geven. 

Afhankelijk van je vraag is het resultaat van mijn coaching dat jij:

 • experimenteert met nieuw gedrag;
 • stappen zet met meer lef en (zelf)vertrouwen;
 • inzicht hebt hoe je werk/privé-balans kun herstellen;
 • andere keuzes kunt maken in samenwerkings- en conflictsituaties.

Voor wie?

Vitamine Werk coacht in het bijzonder mensen ‘die de lat hoog hebben liggen’, het tijd vinden om hem wat lager te leggen en hiertoe concrete stappen willen zetten.  Mensen die:

  • willen leren hoe zij hun grenzen beter kunnen bewaken;
  • meer tijd voor zichzelf willen leren nemen;
  • meer vanuit losheid en vertrouwen willen werken dan vanuit controle en perfectionisme;
  • door zichzelf beter te willen leren kennen, effectiever gedrag naar anderen kunnen vertonen.

Zet die stap nu, laat je inspireren en kom dichter bij jouw doel: 

                 meer energie en plezier in je (werkende) leven!

Laten we kennismaken

Vitamine Werk begrijpt dat je eerst even wil kennismaken, voordat je langskomt. Laat je gegevens achter en we gaan vrijblijvend kennis met elkaar maken. 

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'accepteer cookies'-knop te klikken.