Skip to content

Carina de wilde Loopbaancoaching, stresshantering en persoonlijke effectiviteit

“Wat ik het liefste doe, is het beste in jou naar boven halen”

 

Carina

Veranderingen in je werk roepen vragen op. Het leidt vaak tot reflectie op jezelf,  je kwaliteiten en je loopbaan. Dat levert nieuwe inzichten op en stippen op de horizon waar je naartoe kunt werken. Stappen zetten naar een doel met een gezonde dosis lef en vertrouwen.

Ik ben Carina de Wilde, NOLOC-erkend loopbaanprofessional, gecertificeerd stress- en burnoutcoach en advanced Integral Eye Movement Therapeut (IEMT) én Thought Field Therapeut (TFT). Ik doe niets liever dan effectieve, duurzame en wetenschappelijk bewezen methodieken inzetten indien dit jouw loopbaan- of persoonlijke ontwikkeling helpt. Ik verbind hoofd en hart en kijk verder dan de reguliere (s)GGZ. Je zou kunnen zeggen dat ik een therapeutisch coach ben.

Ik ben getrouwd en moeder van twee heerlijke dochters van 19 en 17 jaar. Mijn passie is het beste uit jou naar boven te halen. Je te laten stralen als je over jezelf en je werk vertelt. Maar ook je nieuwe balans te geven als je uit balans bent geraakt.

Ik maak je nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten en geef ook ruimte om jouw ‘beren op de weg’ te onderzoeken.  Met als uiteindelijk doel hen figuurlijk ‘een aai te geven’ en ‘er zonder angst naast te gaan lopen’. Werk je met mij, dan ontwikkel jij het vertrouwen dat je meer kunt dan je denkt. 

Terugkijkend op mijn loopbaan…

…heb ik daarin een aantal (on)verwachte wendingen gekend. Hierdoor heb ik mijzelf steeds beter leren kennen en nam ik besluiten. Ik liet bijvoorbeeld een hectische baan als HRM-adviseur achter mij en ruilde dit in voor een jaartje fulltime moeder zijn. Deze ‘sabattical’ leverde voor mijn gezin, maar ook voor mijzelf de rust, bezinning en ruimte op die ik nodig had op dat moment. 

Toen ik na mijn ‘sabbatical’ mijn talenten en ervaring weer wilde inzetten in een professionele rol, was ik ineens wat onzeker geworden…

Waar was ik ook alweer goed in? Wat wilde ik echt? Hoe ging ik de arbeidsmarkt benaderen? Door zelf een loopbaantraject te volgen, kreeg ik meer inzicht in wat mij plezier en energie geeft: het trainen en ontwikkelen van mensen op persoonlijk vlak (verbinden van hoofd en hart), waardoor als vanzelf duidelijk wordt welke baan of organisatie bij hen past.

Al gauw werd ik aangenomen als trainer en later als docent/studiecoach op een HRM-opleiding (HBO). Een grote reorganisatie in 2014 en een andere onverwachte wending in mijn leven, sterkten mij in mijn besluit vooral te gaan doen wat ik het liefst doe: het versterken van werkplezier en vitaliteit van mensen. 

Uiteraard ging de overstap vanuit het onderwijs naar loopbaancoaching niet vanzelf…

Het betekende -als 40-plusser- netwerken, een opleiding volgen en stage lopen. Het resultaat was al heel snel: een mooie baan als loopbaancoach bij een gerenommeerd bureau.  Daarna maakte ik de stap naar het ondernemerschap. Ook spannend, maar vooral geboren vanuit nieuwsgierigheid naar wat ik nog meer in huis had.

Sindsdien werk ik met nog meer energie, vrijheid en lef. Ik ontwikkel mij elke dag en kan meer dan ik had verwacht!

Samen met jou wil ik ook het beste in jou naar boven brengen. Je vertrouwen laten voelen. Leren omgaan met wat lastig is. Je verbinden met je talenten en je kracht, zodat je stralend en vrijer in het leven staat. Blij met jezelf en je werk. Als aanvullingen op mijn kennis heb ik de opleiding tot systemisch coach gevolgd. Dit maakt dat ik samen met jou kijk naar patronen in gedrag en hoe deze in jouw gezin van herkomst mogelijk ontstaan zijn en hoe je deze kunt doorbreken.
Bij stress- en burnoutklachten begeleid ik je wetenschappelijk gefundeerd volgens de CSR-stress- en burnoutmethodiek, waarbij de aanpak is: eerst de fysieke ontregeling herstellen, dan pas volgt mentaal herstel.

Mijn nieuwsgierige aard maakt dat ik naast deze opleidingen opgeleid ben in nieuwe, snelwerkende en duurzaam werkende methodieken die niet in de (S)GGZ gebezigd worden (maar zijn effect jarenlang ruimschoots in de praktijk hebben bewezen). Integral Eye Movement Therapy (IEMT, met als basistechniek EMDR) zet ik het meest in, gecombineerd met Thought Field Therapy en systemisch coachen. Ik houd ervan maatwerk te leveren, je te laten voelen in plaats van veel te ‘laten praten over’; het gaat erom de kernoorzaak van jouw vraagstuk aan te pakken. Keer op keer ben ik weer verbaasd en dankbaar wat deze de drie genoemdemethodieken in korte tijd aan verlichting en (zelf)vertrouwen kunnen brengen. Met dit complete aanbod om jou weer in je kracht te zetten, ben ik er voor jou.

Is dat wat je wilt?

Aarzel niet langer. Je hebt meer te winnen dan te verliezen dus…laten we kennismaken.

Laten we kennismaken

Vitamine Werk begrijpt dat je eerst even wil kennismaken, voordat je langskomt. Laat je gegevens achter en we gaan vrijblijvend kennis met elkaar maken. 

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'accepteer cookies'-knop te klikken.