Thought Field Therapy – versterkt mentale gezondheid kloppend

Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe en effectieve methoden die jou kunnen helpen je weer gelukkig te voelen in werk en leven. Sinds kort ben ik daarom opgeleid in Thought Field Therapy (TFT): een mooie aanvulling op Integral Eye Movement Therapy, welke ik al 2 jaar met succes inzet voor problematieken op het gebied van zelfbeeld, fobie, pijn, chronisch vervelende gevoelens en stressklachten. TFT werkt -net als IEMT- snel en klantvriendelijk zonder dat je nare dingen (weer) helemaal moet doorleven en uitgebreid moet bespreken. Het is maatwerk en het helpt je energie weer te doen stromen.

Wat is TFT?

TFT is gebaseerd op klinisch wetenschappelijk onderzoek door Dr. Roger J. Callahan, een bekend klinisch psycholoog in de Verenigde Staten van Amerika. Hij stuitte meer dan 30 jaar geleden op een radicale genezing van een patiënt met een fobie voor water. Deze patiënt had al veel therapieën zonder succes gevolgd. Hij heeft de techniek en de onderliggende theorie ontwikkeld met een -voor de psychotherapie- ongehoord grote effectscore. Hij toonde dit aan door 4000 mensen in een klinisch wetenschappelijke setting te laten testen welke klopvolgorde (‘algoritme’) werkt voor welke klacht. Hij heeft voor ongeveer 23 meest voorkomende psychische problematieken klopvolgordes samengesteld, waardoor deze klachten verlicht of helemaal tot rust gebracht worden. Hij werkte tot zijn 83ste door om te werken aan het ontwikkelen van deze bijzondere techniek en schreef vele boeken.

Hoe werkt het?

TFT wordt ook wel energie-psychologie genoemd of ‘accupunctuur zonder naalden’. Energie wetenschap is niet nieuw. Denk aan het experiment van 2 ontkiemde planten, ontstaan uit 1 plantzaadje. Beide planten werden in een middelbare school geplaatst. De een met het bordje: scheld tegen mij. De ander met: spreek aardig tegen mij. Degene waartegen gescholden werd kreeg zoveel negatieve energie te verduren dat hij afstierf. De andere plant bloeide op. Benieuwd? Kijk maar eens naar:

 

Naast natuurkundige wetten en kwantumfysica, is er ook eeuwenoude (oosterse) wetenschap omtrent hoe energiebanen (meridianen) lopen of geblokkeerd kunnen raken in ons lijf, waardoor mensen klachten krijgen.

Om klachten te verlichten werkt TFT met het kloppen op specifieke meridiaanpunten in het lichaam. Daar waar blokkades in het lichaam gevormd zijn, spelen ook vaak negatieve gedachten en negatieve gevoelens een rol. Door de eerste keer dat een gevoel gevoeld is te bespreken, wordt duidelijk welke drukpunten in welke volgorde geklopt moeten worden. De drukpunten bevinden zich in het gezicht tot net onder de oksel en op de hand. Jij klopt zelf op je lichaam en ik laat je zien waar je moet kloppen door op mijzelf te kloppen. Het kan dus ook online plaatsvinden, omdat fysieke nabijheid niet nodig is.

TFT versterkt mentale gezondheid kloppend

Het klinkt vrij simpel en veel mensen begrijpen niet hoe het zo snel kan werken. Maar zijn wel blij met het resultaat. De reacties zijn na 1 of 2 sessies onder andere : “het stroomt weer”, “de flow is terug”, “het gaat nu als vanzelf om te netwerken, ik heb geen last meer van mijn (sociale) angst”, “ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen” of  “ik voel rust als ik nu aan die nare situatie denk”.

Het verschil tussen EFT en TFT

In de ons omringende landen en ook in Amerika en Engeland is TFT veel bekender en wordt succesvol ingezet om rust, vertrouwen en kracht terug te brengen in mensen. Emotional Freedom Tapping (EFT) is wel bekend in Nederland. Dit is een afgeleide techniek van TFT, maar TFT is de basis.
Het verschil met EFT is dat EFT meerdere drukpunten zonder klopvolgordes klopt. TFT klopt echter ‘met scherp’, waardoor de effectiviteit groter is en de sessieduur korter is om een specifieke klacht te verlichten.

Zelf je mentale gezondheid ‘kloppend’ maken?

Als je het zelf wilt ervaren of TFT jouw klachten kan verlichten, dan ben je van harte welkom. Je kunt altijd eerst even contact opnemen met mij om vrijblijvend te verkennen wat ik voor je kan doen. Zie het contactformulier op mijn website: www.vitaminewerk.nl/contact